Citatul zilei

Well , i haven't heard your steps. You scared me.

vineri, 13 iulie 2012

A rainy day.

Am fost atata vreme fara suflet, incat acum nu mai simt. Nu mai stiu ce inseamna sa zambesti curat sau sa plangi cu lacrimi adevarate. ''Am incetat de mult sa mai fiu slaba'' -  imi ziceam in timp ce imi pieptan parul. Imi amintesc de ultima noastra intalnire..atat de banala si totusi atat de insemnata.
Am mers in parc, intr-o zi ploioasa..noi doi, singurii oameni iesiti din casa pe o vreme ca aia. Nu ne priveam in ochi si nu ne tineam de mana. Defapt, nu ne mai privisem in ochi de ceva vreme si imi parea ca intre ochii nostri e un intreg ocean..asa ca incetasem sa mai incerc sa te cuprind cu bratele , sau sa iti vorbesc. Doar mergeam ca doi straini. Te-ai oprit langa un copac. Cu un gest automat m-am oprit si eu. Eram uda pana la piele si jacheta neagra mi se lipise de corp. Pe langa asta, imi simteam inima luand-o razna si nu intelegeam nimic. Nu stiam de ce ma aflu acolo, de ce sunt cu tine, de ce ploua, ce caut in viata ta. Probabil acest ultim lucru nu-l intelegeai nici tu. Te-ai sprijinit de copacul ala si te uitai in fata. La ce te uitai? Priveai prin mine de parca nici nu as fi fost acolo. Ma uitam atenta la fata ta, fara macar sa te vad. O picatura de ploaie ti-a cazut pe obraz, ca o lacrima.
Acum, cand ma gandesc la toate astea, imaginile imi apar mai clare in minte...ai bagat mana dreapta in buzunar si ai scos un bilet..era ud. Mi l-ai intins si ai plecat. Nu ai asteptat nici macar sa asculti ce aveam de spus. Concepeam in mintea mea tot felul de propozitii, pe care care oricum nici nu le-as fi putut rosti. Tu, cu simtul tau practic, te-ai gandit la toate si ai facut lucrurile mai usoare. Am bagat cu nepasare biletul in buzunar si am pornit spre casa. ''Cat de usor s-a terminat''...ma gandeam. Calcam prin lacuri si ascultam cum ploua. Parca ploaia aia imi sapa mormantul. Am ajuns acasa si am inceput sa citesc biletul. Un scris de mana oribil, de-abia intelegeam , mai ales ca hartia se udase din cauza ploii.
'' Uite, sa nu crezi ca nu te mai iubesc..te iubesc mai mult ca niciodata si tocmai din cauza asta nu ma inteleg nici pe mine. Probabil ma crezi un nebun ca iti scriu toate astea si nu iti pot spune in fata doua cuvinte sau nu te mai pot lua de mana. Nu stiu ce s-a schimbat intre noi si de ce nu mai suntem noi insine. Probabil vietile noastre au decis ca aici trebuie sa ne despartim. Nu vreau sa mangai alt chip, dar cu amintirea ta in piept nu pot fi fericit. Stiu ca nu te-am mai privit de atata timp cu dragoste, asa cum e normal, dar am nevoie de timp.''
Asta scria pe foaia aia pe care o citesc de cate ori imi amintesc de ziua aceea. ''Mda, timpul nu o sa ajute, niciodata nu ajuta, doar acopera rani, nu le vindeca''...asta imi spuneam in timp ce imi uscam parul si mi-am promis ca nu ma voi arata slaba in fata ta si nu voi plange. Dar lacrimi fierbinti imi curgeau pe obraji.

3 comentarii:

  1. Ai primit o leapsa de la mine :*

    http://nudeatmidnight.blogspot.ro/2012/07/about-me.html#more

    RăspundețiȘtergere
  2. Si de la mine ai una...daca vrei:)
    http://glasssteps.blogspot.ro/2012/07/leapsa.html

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai un premiu si o leapsa la mine pe blog. Sper sa o onorezi curand!
    http://daily-me-for-myself.blogspot.ro/2012/07/leapsa-premiu.html

    RăspundețiȘtergere